Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 gramů mrkve, na kousky
- 50 gramů celeru, na kousky
- 1000 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí - 30 gramů kukuřičného škrobu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 250 gramů mraženého zeleného hrášku, nebo čerstvého
- 200 gramů párků, frankfurtských (volitelně)
- 100 gramů taveného sýru
- 2 špetky mletého kajenského pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1425 kJ / 340 kcal
- Protein
- 16.3 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 7.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krémová květáková polévka
30 Min
Mrkvová kari krémová polévka (raw)
10 min
Pórkový krém
40 menit
Krémová polévka z červené čočky
35 Min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 Min
Dýňová polévka
45 menit
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1j 10 menit
Cuketová krémová polévka
25 min
Krémová zeleninová polévka
35 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 Min
Špenátová polévka s vejci
35 Min
Rajčatová krémová polévka
30 Min