
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 gramů mrkve, na kousky
- 50 gramů celeru, na kousky
- 1000 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí - 30 gramů kukuřičného škrobu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 250 gramů mraženého zeleného hrášku, nebo čerstvého
- 200 gramů párků, frankfurtských (volitelně)
- 100 gramů taveného sýru
- 2 špetky mletého kajenského pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1425 kJ / 340 kcal
- Protein
- 16.3 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 7.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketová krémová polévka
25min
Špenátová polévka s vejci
35min
Krémová polévka z rukoly
30min
Krémová bramborová polévka s rukolou
25min
Pórkový krém
40min
Krémová květáková polévka
30min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1hod. 10min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Mrkvová kari krémová polévka (raw)
10min
Špenátová polévka se smetanou
40min
Polévka červená z řepy
35min