Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 70 g Weißwein
- ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
-
1
Päckchen Vanillezucker
nebo 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Eidotter
- 700 g Äpfel (z. B. Boskop, Elstar), geschält, geviertelt und entkernt
- 50 g Rosinen
- 50 g Feinkristallzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 30 g Zitronensaft
- 1 Eiklar
- 2 - 3 EL Mandeln, gehobelt
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 3.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Tiramisu Torte
6h 40min
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Marillen-Himbeer-Zupfkuchen
2 Std. 50 Min
Marillenstrudel
1 godz. 45 min
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 Std. 40 Min
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3 Std. 20 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min