Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lebkuchenteig
- 370 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 2 Eier (Größe M)
- 250 g Rohrohrzucker
- 50 g Honig
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Füllung und Lebkuchen backen
- 80 g Haselnüsse, geröstet
- 120 g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern (Softpflaumen)
- 240 g Powidl
- 25 g Rum
- 1 Ei, verquirlt
Schokoglasur und Fertigstellung
-
350
g Schokoglasur-Drops
nebo 350 g Kakaoglasur-Drops
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 324 kJ / 77 kcal
- Protein
- 1 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 0.8 g
- Sodík
- 7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kaffeekrapferl
2h
Punschkrapferl
1h 5min
Nuss-Striezel
2u. 10min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 godz. 30 min
Linzerkipferl
1 godz. 10 min
Brabanter Knöpfe
1 godz. 30 min
Weinkekse
1 godz. 30 min
Nusszwieback
7h 50min
Osternest aus Germteig
2h
Florentiner mit Mürbteig
1 godz. 20 min
Rumschnitten
50 分钟
Burgenländerkipferl
1h 25min