
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dukatenbuchteln
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 6 Eidotter (Größe M)
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 80 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
Kanarimilch und Fertigstellung
- 70 - 90 g Feinkristallzucker
-
50
g Speisestärke
nebo 50 g Vanillepuddingpulver - 750 g Milch
- ½ - 1 Vanilleschote Mark ausgekratzt
- 3 Eidotter
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 516 kcal / 2161 kJ
- Protein
- 16 g
- Tuk
- 21 g
- Sacharidy
- 66 g
- Vláknina
- 3 g
- Nasycený tuk
- 10 g
Alternativní recepty
Sonntags-Striezel
2hod. 15min
Osterpinzen
2hod. 50min
Batzerlgugelhupf
2hod. 50min
Waldviertler Mohnzelten
1hod. 30min
Milchrahmstrudel
1hod. 55min
Salzburger Nockerl
30min
Nussbeugerl
1hod. 55min
Mohnstrudel
2hod. 30min
Gerührter Germgugelhupf
2hod.
Polsterzipfl
2hod. 10min
Burgenländerkipferl
1hod. 25min
Buchteln mit Powidl
2hod. 20min