Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dukatenbuchteln
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 6 Eidotter (Größe M)
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
Kanarimilch und Fertigstellung
- 70 - 90 g Feinkristallzucker
-
50
g Speisestärke
nebo 50 g Vanillepuddingpulver - 750 g Milch
- ½ - 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 3 Eidotter
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2161 kJ / 516 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 66 g
- Tuk
- 21 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Sacher-Gugls
1 godz. 30 min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Marillenstrudel
1h 45min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Mostschober
2h
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Butternockerl
40min