Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinade
- 500 g mixed game cut in pieces (3 cm) (e.g. pheasant, partridge, duck)
- 500 g chicken, pheasant, partridge or pigeon breasts (or mixture)
- 120 g dried sour cherries
- 200 g port
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 juniper berries, crushed
Hot Water Shortcrust Pastry
- 140 g lard, diced, plus extra for greasing
- 90 g water
- 80 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g plain flour
Filling
- 250 g pork belly, boneless, skinless, cut in pieces (2 cm)
-
250
g smoked bacon, rind removed, cut in pieces
nebo 250 g pancetta, rind removed, cut in pieces - ½ tsp ground mace
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
Jelly Filling
- 250 g beef stock
- 3 gelatine leaves (or sufficient to set 250 g liquid), soaked in cold water for 5 minutes
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2656 kJ / 635 kcal
- Protein
- 44.3 g
- Sacharidy
- 39.8 g
- Tuk
- 31.6 g
Alternativní recepty
Yorkshire Pudding
1h
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 Std.
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Bread Sauce
1h 25min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Steamed Chocolate and Pear Pudding
1h 10min
Bread Sauce
1h 25min
Quiche Lorraine
45min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5sa 15 dk
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40min
Shortcrust pastry
5 Min