
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Ricotta gnocchi
- 80 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 150 g "00" pasta flour or plain flour
- 1 egg
- salt to taste
- ground nutmeg to taste
Gnocchi sauce
- 80 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- ¼ lemon zest only, no white pith
- 30 g sunflower seeds
- 30 g pepitas
- 30 g pickled capers
- 150 - 200 g pancetta cut into pieces (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g cherry tomatoes cut into halves
- 30 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 3 leaves fresh silverbeet (approx. 80 g), thinly sliced (1 cm)
- 2 pinches ground black pepper
- water for boiling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 937.5 kcal / 3938.3 kJ
- Protein
- 55 g
- Tuk
- 49 g
- Sacharidy
- 68.7 g
- Vláknina
- 4.4 g
- Nasycený tuk
- 22.6 g
- Sodík
- 2387.1 mg
Alternativní recepty
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2hod. 30min
Homemade ricotta
1hod. 15min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10min
Fresh pasta dough
1hod.
Pumpkin and ricotta cannelloni
1hod. 20min
Gozleme
1hod. 40min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1hod.
Rosemary and thyme polenta chips
1hod.
Cypriot grain salad
45min
Gnocchi
1hod. 40min