Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Ricotta gnocchi
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 150 g "00" pasta flour or plain flour
- 1 egg
- salt, to taste
- ground nutmeg, to taste
Gnocchi sauce
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 30 g sunflower seeds
- 30 g pepitas
- 30 g pickled capers
- 150 - 200 g pancetta, cut into pieces (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g lemon juice, (approx. 1 lemon)
- 3 leaves fresh silverbeet, (approx. 80 g), thinly sliced (1 cm)
- 2 pinches ground black pepper
- water, for boiling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3938.3 kJ / 937.5 kcal
- Protein
- 55 g
- Sacharidy
- 68.7 g
- Tuk
- 49 g
- Nasycený tuk
- 22.6 g
- Vláknina
- 4.4 g
- Sodík
- 2387.1 mg
Alternativní recepty
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Cypriot grain salad
45 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 godz.
Homemade ricotta
1 godz. 15 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Focaccia
2 godz. 5 min
Basil pesto
10min
Fresh pasta dough
1 godz.
Gozleme
1h 40min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 godz. 20 min
Gnocchi
1h 40min
Spinach and feta galette
1h 50min