![Gluten free lemon tart Gluten free lemon tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bfaa4af7-a611-4d8e-be30-5c22c9eaf84d/Derivates/bc50f5e2-b3fc-4660-b2d2-e6c05187efcd.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Crust
- 30 g blanched almonds
- 100 g coconut oil
- 90 g pure maple syrup
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 90 g coconut flour
- ¼ tsp salt
- ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Filling
- 110 g unsalted butter
- 4 eggs
- 150 g caster sugar
- 100 g lemon juice (approx. 3 lemons)
- 50 g orange juice (approx. 1 large orange)
- whipped cream, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2428.7 kJ / 578.2 kcal
- Protein
- 10.7 g
- Sacharidy
- 46.5 g
- Tuk
- 39.7 g
- Nasycený tuk
- 26.9 g
- Vláknina
- 7.1 g
- Sodík
- 294.2 mg
Alternativní recepty
Almond shortcrust pastry
35 Min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35min
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Gluten free sticky date puddings
1 Std. 5 Min
Gluten free shortcrust pastry
1 godz. 40 min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 分钟
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Gluten free warm berry cobbler
45 分钟
Buckwheat bread
2 godz. 5 min
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min