Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 800 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki estragonu, suszonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 806 kJ / 192.6 kcal
- Protein
- 3.2 g
- Sacharidy
- 27.8 g
- Tuk
- 8.5 g
- Nasycený tuk
- 5.2 g
- Vláknina
- 3.6 g
- Sodík
- 615.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zupa krem z cukinii
25min
Zupa krem z pieczarek
20min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem ze szpinaku
40min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min