Zařízení & příslušenství
Vdolečky s povidly
Příprava 5min.
Celkový 1hod. 30min.
28 kusů
Suroviny
-
350 gramů tvarohu tvrdého, na strouhání
-
530 gramů mléka
-
140 gramů másla
-
⅔ kostky čerstvého droždí (28 gramů)
-
70 gramů cukru
-
910 gramů hladké mouky
-
1 špetka soli
-
1 vrchovatá čajová lžička citrónové kůry, strouhané z bio citrónu
-
1 žloutek větší, z vejce velikosti "M"
-
1 vejce velikosti "M"
-
olej na smažení nebo sádlo, přepuštěné máslo
-
280 gramů švestkových povidel
-
350 gramů zakysané smetany
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kus
Sodík
73 mg
Protein
6.5 g
Kalorie
995.7 kJ /
238 kcal
Tuk
8.5 g
Vláknina
1.3 g
Nasycený tuk
4.8 g
Sacharidy
33.8 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Houskové knedlíky
50min.
Houskové knedlíky
50min.
Bramborové knedlíky
1hod. 50min.
Ovocné knedlíky na páře
1hod. 40min.
Langoše
1hod. 20min.
Moravské koláče
3hod.
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1hod. 30min.
Škvarkové placky
1hod. 10min.
Žloutkové věnečky
1hod. 30min.
Lívanečky s jablky
40min.
Povidlové buchty
2hod. 10min.
Koblihy
1hod. 30min.