Vaše ještě úžasnější „já“ v novém roce: buďte fit s Thermomixem®

Berte, prosím, na vědomí, že nabízíme pouze doporučení, která vám mohou pomoci na vaší wellness cestě. Před jakoukoli změnou stravy či fyzické aktivity se poraďte se svým lékařem.

Poté, co jsme si užili svátečních a zimních dobrot, se naše tělo potřebuje zbavit škrobu, cukru a nasycených tuků. Jeden ze způsobů, jak toho dosáhnout, je krátký půst a režim složený z ovocných a zeleninových džusů. Tak můžete dietu odstartovat a následně začít se zdravým jídelníčkem s nízkým obsahem sacharidů.

Očista těla a půst

Výhoda čerstvého džusu nebo smoothie spočívá v tom, že si ingredience uchovají veškeré živiny, a navíc bez konzervantů, což má pro vaše zdraví největší přínos. A díky Thermomixu® si můžete čerstvé ovoce či zeleninu rozmixovat během několika sekund. Přestaňte konzumovat alkohol a nápoje, jako je káva nebo čaj, a začněte si připravovat džusy z receptů v naší kolekci džusů pro detox, které vám vždy dodají potřebnou dávku zdravých živin. Měli byste vypít alespoň 8 až 10 sklenic vody denně – zůstanete tak hydratovaní a snížíte tak pocit hladu.

Jakmile bude vaše tělo zpět v normálu, můžete začít s vytrvalou cestou za vašimi fitness cíli. Většina lidí se svými novoročními rozhodnutími nevydrží déle než do konce února, ale s pomocí Thermomixu® můžete dělat malé a proveditelné změny jídelníčku, díky nimž dosáhnete znatelných výsledků.

Konec sacharidům

Strava s nízkým obsahem sacharidů, která je bohatá na bílkoviny, vám může pomoci shodit nadbytečná kila a zároveň vám dodat více energie. Sacharidy se v těle přeměňují na cukr, což znamená, že hladina cukru v krvi stoupne a pak hned klesne. Výsledkem je únava a lenivost. Nahradíte-li potraviny s vysokým obsahem sacharidů potravinami bohatými na bílkoviny, podpoříte tak svůj metabolismus a omezíte pocit hladu. To znamená, že spálíte více kalorií a nebudete se přejídat. Ať už máte chuť na cokoli, připravili jsme pro vás celou řadu dobrot s nízkým nebo nulovým obsahem sacharidů, díky kterým zapomenete, že držíte dietu!

Vyhněte se cukru

Vlivem cukru přibíráme na váze a cítíme se příliš unavení na to, abychom si šli zacvičit. Proto je nejlepší se cukru pokud možno vyhnout. Máslo můžete v receptech nahradit jablečným pyré nebo nadrobno nakrájenými hruškami. Jakýkoli pokrm tak bude méně kalorický a vašim dortům, koláčkům i dalším sladkým dobrotám tak dodáte přirozeně sladkou chuť a vlhkost. Neváhejte také použít zcela přírodní sladidla, jako například agáve, datlový sirup a med. Prohlédněte si naši kolekci receptů bez cukru na stránkách Cookidoo® a připravte si úžasné dobroty, jako jsou například tyto:

Užívejte si skvělé zeleniny

Zelenina dodává živiny potřebné pro optimální zdraví a fungování našeho těla. Mimo to má většina zeleniny nízký obsah tuku a kalorií a zároveň poskytuje nezbytnou vlákninu. Pomáhá tak nejen snižovat hladinu cholesterolu, ale také riziko srdečních onemocnění. Pokud chcete být fit, sáhněte po zelené zelenině, jako je brokolice, chřest, špenát, kadeřávek, kapusta, okurka či růžičková kapusta.

Nejdůležitějším pravidlem však je řídit se svým tempem a naslouchat vlastnímu tělu. Tento průvodce vám pomůže s hubnutím a dosažením vašich cílů v oblasti zdraví. Ale i když jste díky samotné domácí přípravě čerstvých, průmyslově nezpracovaných potravin v přístroji Thermomix® na tom lépe než ostatní, nesnažte se o nemožné. Máte také přístup k více než 50 tisícům mezinárodních receptů na stránkách Cookidoo® a spoustu času na to, abyste co nejlépe upravili svůj životní styl a vyzkoušeli jeden chutný recept po druhém. Podělte se o svůj pokrok s ostatními pomocí hashtagu #GetFitWithThermomix a užívejte si svého ještě úžasnějšího „já“!

Inspirujte se