Organizace letních setkání

Užijte si toto léto venku a naplánujte malá a milá setkání pro své blízké. Je téměř nemožné mračit se, když jsou dny dlouhé, úsměvy široké, slunce svítí a vy si užíváte skvělé jídlo v krásném venkovním prostředí a ve společnosti svých nejbližších. Ať už se jedná o grilování na zahradě, spontánní piknik na terase nebo neformální letní večírek, pohodová atmosféra je nezbytným kořením.

S Thermomixem® připravíte chutné pokrmy, které nevyžadují, abyste stáli v kuchyni. Budete si tak moct užívat společné chvilky a veselí s těmi, na kterých vám záleží nejvíc. Plánování rodinného setkání či večírku s přáteli by mělo být zábavné a nekomplikované.

Pobývejte venku!

Postarejte se o pohodlí svých hostů. Oprašte kempingovou výbavu a vytáhněte zahradní nábytek, polštáře, lehké pokrývky a piknikové deky. Naplňte košík nezbytnostmi, jako je opalovací krém, ubrousky na ruce a sprej proti hmyzu.

Zvolte si téma

Proč si doma nevytvořit vlastní Mexiko? Přeměňte svou terasu v tropický ráj, ověste ji světly a papírovými lucernami. Dopřejte hostům míchaný mexický romarýnový punč, nad kterým navážou kontakt, a k tomu emapanadas plněné hovězím masem a rajčatovou polévku s kuřecím masem.

Anebo na zahradě rozvěste milé ozdoby a podávejte tradiční odpolední čaj doplněný o Earl Grey čajový koláč nebo piškotový dort. Nic nezkazí ani osvěžující ledový čaj či limetkovo-zázvorová limonáda. Samozřejmě nezapomeňte na jahody a šlehačku!

Výtečné nápady na pokrmy

Jednohubky chutnají v létě ještě lépe. Zajistěte dostatek talířků a ubrousků a nechte hosty, ať se obslouží podle chuti. Chcete-li ušetřit čas, připravte si pokrmy na piknik, jako např. Slaný koláč Quiche Lorraine, párky v těstíčku nebo slanou roládu, předem a servírujte se saláty.

Doplňování tekutin

Nachystejte stůl s pitím, aby měli všichni během horkého dne dostatek tekutin. Ovocné smoothies nebo džusy jsou ideální pro děti, zatímco dospělí ocení stylové koktejly a džbány s punčem nebo sangrií.

Nebojte se do sycené i nesycené vody přidat mražené letní ovoce nebo kuličky z vodního melounu, aby ve vysokých teplotách nikdo netrpěl žízní. Ve velkém kovovém kyblíku s ledem vám nic nezteplá.

Něco na zub

Jakmile uspokojíte apetit všech hostů a slunce je stále vysoko nad obzorem, přichází čas rozdat vanilkovou zmrzlinu v oplatce a poslouchat, jak se rozezní spokojené ticho.

A když nakonec slunce zapadne a hosté se připravují na odchod domů, nastává čas vychutnat si hřejivý pocit, že jste všem přichystali nezapomenutelný zážitek.

Najděte další inspiraci na letní recepty

Letní kolekce