Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů sýru Gruyère, na kousky (volitelně)
Těsto
- 75 gramů másla, chlazeného, na kousky, plus extra na vymazání
- 150 gramů hladké mouky, plus extra na vysypání
- ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů vody
Náplň
- 200 gramů slaniny, na kostičky
- 4 vejce
- 50 gramů mléka
-
100
gramů crème fraîche
nebo 100 gramů smetany - ¼ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 17 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 0.6 g
Alternativní recepty
Pórkový quiche se šunkou a sýrem
1 Std. 20 Min
Quiche s lososem
50 min
Monkey bread (slaný)
2u. 30min
Slaný koláč s uzeným lososem a špenátem
2u. 30min
Červené pesto
5 Min
Quiche s novými bramborami, jarní cibulkou a čedarem
55 min
Špenátový quiche s kandovanou citrónovou kůrou
1 Std. 20 Min
Dýňový koláč se sýrem feta a karamelizovanou cibulí
1h 10 min
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2u. 30min
Quiche se zbytky sýrů a uzenin
40 min
Alsaský koláč
1 Std.
Auvergneský sýrový quiche
1 Std. 20 Min