Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g unsalted butter, cut into cubes
- 600 g feta cheese
- 700 g full cream milk
- 100 g fine semolina
- ½ tsp sea salt
- 6 eggs
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 16 sheets filo pastry (approx. 375 g - see Tips)
- cold water, for sprinkling
- 1 tsp sesame seeds, for sprinkling (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2407.8 kJ / 573.3 kcal
- Protein
- 23.9 g
- Sacharidy
- 29.5 g
- Tuk
- 40.1 g
- Nasycený tuk
- 24.8 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 1212.6 mg
Alternativní recepty
Prawn saganaki with feta
35 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Sangria ginger punch
1h 5min
Cherry delight
15min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min
Floating Islands
40min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Baked rice croquettes
1h 30min
Strawberry caipiroska
10min
Semolina custard
20 min
Pasta alla puttanesca
35 min