Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g unsalted butter, cut into cubes
- 600 g feta cheese
- 700 g full cream milk
- 100 g fine semolina
- ½ tsp sea salt
- 6 eggs
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 16 sheets filo pastry (approx. 375 g - see Tips)
- cold water, for sprinkling
- 1 tsp sesame seeds, for sprinkling (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2407.8 kJ / 573.3 kcal
- Protein
- 23.9 g
- Sacharidy
- 29.5 g
- Tuk
- 40.1 g
- Nasycený tuk
- 24.8 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 1212.6 mg
Alternativní recepty
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10 min
Umali
1 godz. 25 min
Kashta cream
10 Min
Spiced lamb flatbread
1h 50 min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Fattoush with grilled haloumi
5sa
Keftethes (Greek meatballs)
40 Min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10 min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min