Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtiny
- 600 gramů hrušek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtiny
- citrónová šťáva, z půlky citrónu
- 15 gramů citrónové kůry, strouhané (z cca 1 bio citrónu)
- 4 meruňky, sušené
- 100 gramů cukru krupice, nebo dle chuti
- 150 gramů vody
- 100 gramů červeného vína
- 1 skořice, celá
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 710 kJ / 169 kcal
- Protein
- 0.89 g
- Sacharidy
- 45.45 g
- Tuk
- 0.86 g
- Vláknina
- 2.92 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jablečný nákyp s mléčnou rýží
1h 15min
Okurkový salát
5 min
Lehce zhnědlá cibule (200 - 300 gramů)
20min
Dušená mrkev
20min
Jablkovo - mrkvový salát
10 min
Hruškový kompot s lískovými oříšky
25min
Rýžová kaše s jablky a tvarohem
25min
Jablečná omáčka
20min
Dušený špenát
25min
Jablečný závin
1h 20min
Vanilkový puding
10 min
Moravské zelí
25min