Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 stonky čerstvé petržele, pouze lístky
- 120 gramů cibule, napůl
- 150 - 200 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 700 gramů brambor, uvařených ve slupce, oloupaných, napůl nebo na čtvrtky (dle velikosti)
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- ¼ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- 20 - 30 gramů octa
- 30 gramů oleje
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 959 kJ / 230 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborový salát s vejci a majonézou
1h 30min
Bazalkovo-hořčičný dip
20min
Tatarák po francouzsku
1h 10min
Středomořský kuřecí koláč
50min
Králík po sicilsku
1h 20min
Rychlá asijská hovězí polévka
40min
Kapustnica
1h 15min
Salát z květáku a brokolice, medový dresink, slunečnicová semínka
30min
Salát panzanella s dresinkem z jahod, rajčat a citrónové šťávy
35min
Ragú z kapra, paprik a rajčat
30min
Masem plněné brambory s karamelizovanou cibulí
1h 15min
Mrkvovo-rukolový dip
40min