Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 stonky čerstvé petržele, pouze lístky
- 120 gramů cibule, napůl
- 150 - 200 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 700 gramů brambor, uvařených ve slupce, oloupaných, napůl nebo na čtvrtky (dle velikosti)
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- ¼ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- 20 - 30 gramů octa
- 30 gramů oleje
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 959 kJ / 230 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Celerový salát s rozinkami a vlašskými ořechy
1 Std. 15 Min
Vaječná pomazánka s cibulí
5 min
Jehněčí kotlety se smetanovou omáčkou
3 Std.
Ruský bramborový salát
50 min
Jogurtový dip s brusinkami a kari
20 Min
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 Min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1 godz. 35 min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50 min
Salát z červeného zelí a hrušek s koriandrem
5 min
Zeleninový salát s kuřecími prsy a hořčičným dresinkem
20 Min
Obatzda – bavorská sýrová pomazánka
5 min
Chlupaté knedlíky
1 godz. 5 min