
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Polenta
- 20 g Parmesan cheese cut into pieces (2 cm)
- 480 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g coarse polenta (see Tips)
- 2 tsp olive oil plus extra for drizzling
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 476.8 kcal / 2002.5 kJ
- Protein
- 20.3 g
- Tuk
- 19.9 g
- Sacharidy
- 54.3 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Nasycený tuk
- 11.4 g
- Sodík
- 420.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2hod. 30min
Gozleme
1hod. 40min
Baba ghanoush
1hod.
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1hod.
Rosemary and thyme polenta chips
1hod.
Spinach and feta galette
1hod. 50min
Flaky filo fingers
1hod. 30min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Grilled eggplant dip
2hod.
Baked rice croquettes
1hod. 30min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2hod.
Ricotta gnocchi
2hod.