Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Polenta
- 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 480 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g coarse polenta (see Tips)
- 2 tsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2002.5 kJ / 476.8 kcal
- Protein
- 20.3 g
- Sacharidy
- 54.3 g
- Tuk
- 19.9 g
- Nasycený tuk
- 11.4 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 420.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mushroom ragu with polenta toast
1hod. 40min
Focaccia
2h 5min
Polenta
25min
Risotto verde
45min
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1hod. 15min
Keftethes (Greek meatballs)
40min
Chocolate Frangelico® gelato
28 Std.
Gnocchi
1hod. 40min
Savoury crêpes
45min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Milanese risotto
25min