Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Stewed rhubarb and raspberries
- 300 g rhubarb, cut into pieces (4 cm)
- 100 g frozen raspberries
- 140 g caster sugar
- 1 orange, juice only
- 20 g lemon juice
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds removed
Bread and butter pudding
- butter, for greasing
- 12 slices fruit bread, day-old (approx. 750 g - see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- icing sugar, for dusting
- 50 g rhubarb, thinly sliced (½ cm)
- 4 eggs
- 160 g full cream milk
- 220 g pouring (whipping) cream
- 50 g brandy
- 50 g caster sugar
- raw sugar, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3272.8 kJ / 779.2 kcal
- Protein
- 24.4 g
- Sacharidy
- 94.8 g
- Tuk
- 34.1 g
- Nasycený tuk
- 20.1 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 339.6 mg
Alternativní recepty
Leek and cheddar pudding
1h 20 min
Custard
10 min
Mushroom risotto
30min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Apple cake
1h
Lemon cake
2h
Cauliflower gratin
1h
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Apple sponge pudding
1h 20 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Traditional Apple pie
1h 30min