Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Stewed rhubarb and raspberries
- 300 g rhubarb, cut into pieces (4 cm)
- 100 g frozen raspberries
- 140 g caster sugar
- 1 orange, juice only
- 20 g lemon juice
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds removed
Bread and butter pudding
- butter, for greasing
- 12 slices fruit bread, day-old (approx. 750 g - see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- icing sugar, for dusting
- 50 g rhubarb, thinly sliced (½ cm)
- 4 eggs
- 160 g full cream milk
- 220 g pouring (whipping) cream
- 50 g brandy
- 50 g caster sugar
- raw sugar, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3272.8 kJ / 779.2 kcal
- Protein
- 24.4 g
- Sacharidy
- 94.8 g
- Tuk
- 34.1 g
- Nasycený tuk
- 20.1 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 339.6 mg
Alternativní recepty
Panforte
1sa 30 dk
Asparagus risotto
40min
Spiced red wine pears
45min
Apple sauce
20min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1sa 30 dk
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1sa
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Spiced pear jam and chorizo
1h 35min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 dk
Pea and ham soup
2sa 20 dk
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Apple tea cakes
1sa 10 dk