Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Jalapeño oil
- 4 jalapeño chillies, trimmed and deseeded
- 50 g vegetable oil
- 1 ½ tbsp sesame oil
- ⅛ tsp cumin seeds
- ½ tsp raw sugar
Watermelon gazpacho
- 700 g watermelon flesh, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- 20 g red onion
- 40 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- ½ Lebanese cucumber, ½ cucumber cut into small dice, for garnishing
- 1 garlic clove
- 1 tbsp red wine vinegar
- 40 g olive oil
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- fresh basil, smaller leaves, for garnishing
- 10 ice cubes
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 903.3 kJ / 215 kcal
- Protein
- 1.1 g
- Sacharidy
- 7.7 g
- Tuk
- 20 g
- Nasycený tuk
- 2.6 g
- Vláknina
- 2.1 g
- Sodík
- 35 mg
Alternativní recepty
Curried carrot and ginger soup
40 min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 Std. 20 Min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 min
Sikil Pak (Pepita Dip)
25 min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Zesty avocado with crab
10 Min
Sunny gazpacho
25 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Miso Glazed Eggplant with Cucumber Salad
45 min
Chimichurri
5 Min
Gin and tonic sorbet with cucumber
12h