Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů křenu, čerstvého, na čtvrtky
- 20 gramů bílého chleba, toastového
- 100 gramů šalotky
- 30 gramů másla
- 1000 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, masové, domácí
nebo 1 kostka hovězího bujónu - 400 gramů brambora, na kostičky
- 1 čajová lžička soli
- 200 gramů smetany
- pažitka, na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Protein
- 5.45 g
- Sacharidy
- 32.15 g
- Tuk
- 12.83 g
- Vláknina
- 4.63 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 Min
Studená hrášková polévka s bylinkovými ledovými kostkami
4 godz. 10 min
Polévka z mladých kopřiv
25 Min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 Min
Chlebová pivní polévka
30 Min
Polévka z růžičkové kapusty
45 Min
Chlebová polévka
25 Min
Houbové cappuccino s lískovými ořechy
30 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 Min
Šťavnatý vídeňský guláš
1 Std.
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 Min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 Min