Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 g fresh mint leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 500 g lamb meat, lean, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g butternut squash, peeled, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
- 20 g rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- 500 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
nebo 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 30 g lemon juice
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2930.7 kJ / 700.5 kcal
- Protein
- 32.6 g
- Sacharidy
- 47.3 g
- Tuk
- 43.4 g
- Nasycený tuk
- 12.9 g
- Vláknina
- 7.9 g
- Sodík
- 357.6 mg
Alternativní recepty
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Chicken and Mushroom Balti
50 Min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Quick Lamb Dhansak
45 Min
Lamb Korma
4h
Chicken Garam Masala
50 Min
Jungli Laal Maas
5h
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min
Chicken Saag
50 Min
Prawn Bhuna
30 Min