Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 g fresh mint leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 500 g lamb meat, lean, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g butternut squash, peeled, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
- 20 g rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- 500 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
nebo 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 30 g lemon juice
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2930.7 kJ / 700.5 kcal
- Protein
- 32.6 g
- Sacharidy
- 47.3 g
- Tuk
- 43.4 g
- Nasycený tuk
- 12.9 g
- Vláknina
- 7.9 g
- Sodík
- 357.6 mg
Alternativní recepty
Beef Madras
1h 30min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Quick Lamb Dhansak
45 min
Lamb Korma
4 godz.
Quick Thai Chicken Curry
40min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Saag
50min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min
Prawn Bhuna
30 min