Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Arancini
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 180 g white wine
- 3 pinches saffron
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 40 g unsalted butter
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 250 g Arborio rice
- ½ tsp ground black pepper
- 700 g water
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
Assembly
- 150 g quinoa flakes
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g mozzarella cheese, cut into cubes (approx. 1 cm) (see Tips)
- vegetable oil (approx. 750 g), for deep frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 521.5 kJ / 124.2 kcal
- Protein
- 2.3 g
- Sacharidy
- 8.5 g
- Tuk
- 9.1 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 0.6 g
- Sodík
- 68.8 mg
Alternativní recepty
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Milanese risotto
25min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Damper with golden syrup butter
40min
Mushroom risotto
30min
Vegan parmesan shards
3h 55min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Olive and fennel grissini
25hod. 30min
Gin and lime pie
3hod. 10min
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Gnocchi
1 Std. 40 Min