Kompatibilní verze
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Falafel
- 270 g dried lima beans
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp ground cumin
R'gaif bread
- 180 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- olive oil, for coating
Assembly
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 4166.6 kJ / 992 kcal
- Protein
- 32.3 g
- Sacharidy
- 81 g
- Tuk
- 54.7 g
- Vláknina
- 23 g
Alternativní recepty
Spiced lamb flatbread
2 Std.
Tarator (tahini dip)
5 min
Naan bread
2hod. 40min
Green onion flatbreads
55 Min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 Min
Flat bread
25min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1hod. 35min
Fatayer (spinach turnovers)
1hod. 35min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Roti
2 Std.
Tomato and lentil dahl
35 Min
Gnocchi
1 Std. 40 Min