![Spinach and lemon cream cake (gluten free) Spinach and lemon cream cake (gluten free)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FB1E9190-1C35-4C86-BB69-FBB501405853/Derivates/DC7FFDAE-8D95-4FE7-9227-9A3ACCCFD5F3.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach
- butter, for greasing
- 130 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g gluten free flour mix (see Tips)
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1.5 lemons)
- lemon zest, cut into 5 strips (1 x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g pure icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, for decorating
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 431.8 kcal
- Protein
- 6.3 g
- Sacharidy
- 41.6 g
- Tuk
- 26.1 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 114.3 mg
Alternativní recepty
Almond tortillas
1 Std. 30 Min
Baked pâté
3klst
Empanada pastry
Žádné hodnocení
Macadamia Tahini Spread
5 Min
Sunflower and sesame seed bread rolls
1 Std.
Halva semifreddo
7 Std. 30 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Crumbed fish nuggets
1 godz. 40 min
Warming amaranth porridge
50 min
Paleo Breakfast Cereal
30 Min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4h 30min
Vegan Crème Brûlée
4 Std. 45 Min