Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Duck confit
- 4 duck marylands (approx. 1 kg)
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp salt
- 4 garlic cloves, crushed
- 4 fresh bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 500 g duck fat
- 1 tsp whole black peppercorns
- 2000 g water
Lentil salad
- 4 raw baby beetroots, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves, crushed
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 3 sprigs fresh thyme
- ground black pepper, to season
- salt, to season
- 200 g puy lentils
- 4 whole cloves
- 1 brown onion
- 1 fresh bay leaf
- 1000 g water
- 30 g Chicken stock paste (see Tips)
- ½ red onion, cut into small cubes (5 mm)
- 1 celery stalk, cut into small cubes (5 mm)
- 2 oranges, segmented and cut into slices (5 mm)
Orange vinaigrette
- 2 tsp honey
- 40 g freshly squeezed orange juice
- 100 g grapeseed oil
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 30 g frisee lettuce, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 6408 kJ / 1525.7 kcal
- Protein
- 47.3 g
- Sacharidy
- 42.5 g
- Tuk
- 128.6 g
- Nasycený tuk
- 34 g
- Vláknina
- 13.7 g
- Sodík
- 2648.5 mg
Alternativní recepty
Scallops with pea purée
25min
Middle Eastern planked salmon
1h 40min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Raspberry soufflés
1h 35min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Steamed asparagus with caper crumbs
30 Min
Sous-vide asparagus with poached eggs
1h 5min
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
30 Min