Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Duck confit
- 4 duck marylands (approx. 1 kg)
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp salt
- 4 garlic cloves, crushed
- 4 fresh bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 500 g duck fat
- 1 tsp whole black peppercorns
- 2000 g water
Lentil salad
- 4 raw baby beetroots, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves, crushed
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 3 sprigs fresh thyme
- ground black pepper, to season
- salt, to season
- 200 g puy lentils
- 4 whole cloves
- 1 brown onion
- 1 fresh bay leaf
- 1000 g water
- 30 g Chicken stock paste (see Tips)
- ½ red onion, cut into small cubes (5 mm)
- 1 celery stalk, cut into small cubes (5 mm)
- 2 oranges, segmented and cut into slices (5 mm)
Orange vinaigrette
- 2 tsp honey
- 40 g freshly squeezed orange juice
- 100 g grapeseed oil
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 30 g frisee lettuce, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 6408 kJ / 1525.7 kcal
- Protein
- 47.3 g
- Sacharidy
- 42.5 g
- Tuk
- 128.6 g
- Nasycený tuk
- 34 g
- Vláknina
- 13.7 g
- Sodík
- 2648.5 mg
Alternativní recepty
Chicken liver pâté
2h 20min
Pâtè with Riesling
3h
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35min
Liver cake
1h 50 min
Beetroot ciabatta
15h
Anise-cured salmon
14 godz. 10 min
Scallops with pea purée
25 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min