Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Duck confit
- 4 duck marylands (approx. 1 kg)
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp salt
- 4 garlic cloves, crushed
- 4 fresh bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 500 g duck fat
- 1 tsp whole black peppercorns
- 2000 g water
Lentil salad
- 4 raw baby beetroots, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves, crushed
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 3 sprigs fresh thyme
- ground black pepper, to season
- salt, to season
- 200 g puy lentils
- 4 whole cloves
- 1 brown onion
- 1 fresh bay leaf
- 1000 g water
- 30 g Chicken stock paste (see Tips)
- ½ red onion, cut into small cubes (5 mm)
- 1 celery stalk, cut into small cubes (5 mm)
- 2 oranges, segmented and cut into slices (5 mm)
Orange vinaigrette
- 2 tsp honey
- 40 g freshly squeezed orange juice
- 100 g grapeseed oil
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 30 g frisee lettuce, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 6408 kJ / 1525.7 kcal
- Protein
- 47.3 g
- Sacharidy
- 42.5 g
- Tuk
- 128.6 g
- Nasycený tuk
- 34 g
- Vláknina
- 13.7 g
- Sodík
- 2648.5 mg
Alternativní recepty
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 Min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Tuna nicoise salad (gut health)
1 Std. 15 Min
Anise-cured salmon
14h 10min
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55min
Smoked trout pâté
3hod. 15min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 Std.
Scallops with pea purée
25 Min
Traditional crème brûlée
25h