
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Duck confit
- 4 duck marylands (approx. 1 kg)
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp salt
- 4 garlic cloves crushed
- 4 fresh bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 500 g duck fat
- 1 tsp whole black peppercorns
- 2000 g water
Lentil salad
- 4 raw baby beetroots trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves crushed
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 3 sprigs fresh thyme
- ground black pepper to season
- salt to season
- 200 g puy lentils
- 4 whole cloves
- 1 brown onion
- 1 fresh bay leaf
- 1000 g water
- 30 g Chicken stock paste (see Tips)
- ½ red onion cut into small cubes (5 mm)
- 1 celery stalk cut into small cubes (5 mm)
- 2 oranges segmented and cut into slices (5 mm)
Orange vinaigrette
- 2 tsp honey
- 40 g freshly squeezed orange juice
- 100 g grapeseed oil
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- sea salt to season
- ground black pepper to season
- 30 g frisee lettuce to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1525.7 kcal / 6408 kJ
- Protein
- 47.3 g
- Tuk
- 128.6 g
- Sacharidy
- 42.5 g
- Vláknina
- 13.7 g
- Nasycený tuk
- 34 g
- Sodík
- 2648.5 mg
Alternativní recepty
Pâtè with Riesling
3hod.
Fennel, freekeh and orange salad
2hod. 25min
Chorizo and squid stew (TM6)
5hod. 30min
Salmon with fennel and apple salad
1hod. 20min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2hod. 20min
Anise-cured salmon
14hod. 10min
Pears in red wine
3hod. 20min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1hod. 10min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Rye sourdough baguettes
27hod. 20min
Fish soup
40min