Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů vody
- 1 špetka soli
- 3 vejce
- 800 gramů chřestu oloupaného (1 100 gramů neloupaného)
- 30 gramů strouhanky
- 40 gramů octa
- 80 gramů čerstvé petržele
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka bílá část, na kousky
- 1 mrkev menší, oloupaná na kousky (2 cm)
- 10 gramů kaparů
- 4 plátky ančoviček v oleji
- 150 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 špetka soli (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Sacharidy
- 9.3 g
- Tuk
- 28.2 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1 Std.
Pstruh se zelenou čočkou
35 min
Chřestový salát s mangem
35 min
Chřest na páře s hnědým máslem a makovou oplatkou
1 godz. 40 min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1 Std.
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55 min
Chřest s rýží a citrónovou omáčkou sabayon
1 Std.
Vejce se smetanou v lososovém lůžku
20min
Těstoviny s cuketovou omáčkou a tygřími krevetami s citrónem
30 Min
Zimní zelenina s oříškovým máslem
20min
Vejce na páře á la flamenca
25min