Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů cibule, napůl
- 10 gramů másla
- 500 gramů zeleného chřestu
- 500 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 100 gramů crème fraîche, plus na ozdobu
- ½ čajové lžičky soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře
- 10 gramů čerstvé petržele, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 512 kJ / 122 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krémová polévka s topinambury
45 Min
Cuketový krém s modrým sýrem
25 dk
Gratinovaný chřest se šunkou
1 Std. 10 Min
Polévka z ředkvičkových listů
40 Min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55 Min
Rizoto s chřestem a mangoldem
45 Min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25 dk
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40 Min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50 Min
Fenyklová polévka se sýrem
35 Min
Krémová polévka s medvědím česnekem
30 dk
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40 Min