Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chia and quinoa tortilla chips
- 50 g quinoa
- 50 g chia seeds, white or black
- 50 g cornmeal, coarse
- 2 tbsp sesame seeds
- 2 pinches fine salt, to taste
- 2 tsp lime juice (approx. ½ lime)
- 60 g water
Sun-dried tomato, chilli and cashew dip
- 1 red chilli, deseeded if preferred
- 1 garlic clove
- 30 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 120 g raw cashew nuts
- 1 red pepper, deseeded and cut into quarters
- 1 tbsp lemon juice
- 100 g sun-dried tomatoes, drained
- 30 g extra virgin olive oil
Pumpkin dip
- 500 g pumpkin, flesh only, cut into pieces (4 cm)
- 1 tsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 100 g pine nuts, toasted
- 2 tbsp goat's cheese
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- 1 pinch fine salt
- 1 pinch black pepper, freshly ground
Artichoke dip
- extra virgin olive oil, for greasing
- 60 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ¼ onion, cut into halves
- 250 g marinated artichoke hearts, drained
- 135 g mayonnaise
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2395 kJ / 570 kcal
- Protein
- 16.4 g
- Sacharidy
- 22.5 g
- Tuk
- 44.4 g
- Vláknina
- 11.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gluten free flour mix
10 Min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Apples with cider sabayon sauce
40min
Chopped vegetable salad
10 Min
Millet flour bread
2u. 35min
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Egg-free mayonnaise
10 Min
Gluten-Free Bread
1 Std. 50 Min
Gluten-Free Rolls
1 Std. 20 Min
Buckwheat bread
2 godz. 5 min
Buckwheat and almond slider buns
1 Std. 15 Min
Gluten-Free Rolls (TM5/6 Metric)
1 Std. 20 Min