Kompatibilní verze
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 70 g salted butter, cold, diced
- 140 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g water, chilled
Mushroom Duxelle
- 1 shallot, halved
- 10 g unsalted butter
- 200 g chestnut mushrooms, halved
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 g truffle oil
Stilton Rarebit
- 40 g beer
- 75 g Stilton, cut in pieces
- 100 g Cheddar cheese, extra mature, cut in pieces
- 30 g breadcrumbs
- 10 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 tsp English mustard
- 1 dash Worcestershire sauce
Celeriac Purée
- 600 - 700 g celeriac (1 whole celeriac), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 380 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 pieces beef fillet (175-200 g each)
- olive oil, for brushing
- fine sea salt, for seasoning steak
- ground black pepper, for seasoning steak
- 2 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3473 kJ / 830 kcal
- Protein
- 51.3 g
- Sacharidy
- 28.3 g
- Tuk
- 56.9 g
Alternativní recepty
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 Std. 20 Min
Roasted Red Pepper Shots
30 min
Plum Clafoutis (TM5)
1 godz. 15 min
Béarnaise Sauce
20min
Hollandaise Sauce
15min
Beurre Blanc
20min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5 Std. 15 Min
Bordelaise Sauce
55min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min