Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 pomeranč, nejlépe bio (oloupaná kůra + dužina bez slupek a bez pecek)
- 25 gramů červené čočky, propláchnuté
- 40 gramů cibule, na čtvrtky
- 150 gramů mrkve, na kousky
- 50 gramů másla
- 700 gramů kuřecího vývaru
- 50 gramů pomerančového džusu
- ¼ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- ½ - 1 čajová lžička mořské soli
- ¼ čajové lžičky černého mletého pepře
- 250 gramů čerstvého špenátu
- smetana na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 12 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45 min
Polévka z červené řepy
40 min
Špenátová polévka s vejci
35 min
Špenátová polévka se smetanou
40 min
Cuketová polévka se žampióny
30 min
Zeleninová polévka a vejce v kokotce se špenátem
1h
Krémová bramborová polévka s rukolou
25 Min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1 godz. 10 min
Polévka červená z řepy
35 min
Mrkvová kari krémová polévka (raw)
10 min
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40 min
Mrkvová krémová polévka
30 min