Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 pomeranč, nejlépe bio (oloupaná kůra + dužina bez slupek a bez pecek)
- 25 gramů červené čočky, propláchnuté
- 40 gramů cibule, na čtvrtky
- 150 gramů mrkve, na kousky
- 50 gramů másla
- 700 gramů kuřecího vývaru
- 50 gramů pomerančového džusu
- ¼ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- ½ - 1 čajová lžička mořské soli
- ¼ čajové lžičky černého mletého pepře
- 250 gramů čerstvého špenátu
- smetana na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 12 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Avokádová krémová polévka
15min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45 Min
Rajčatová polévka s krutony a špenátová omeleta se zeleninou
1h 5min
Polévka z červené řepy
40 Min
Špenátová polévka se smetanou
40 Min
Plněná zelenina
1h 20min
Polévka z bílých fazolí
35min
Polévka červená z řepy
35min
Polévka zelená cuketová
30min
Krémová polévka ze zelené čočky s křepelčím vejcem
45 Min
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40 Min
Hrášková polévka s mátou
30min