Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů slunečnicových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 50 gramů sezamových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 150 gramů lněných semínek
- 250 gramů pšenice, celých zrn
- 450 gramů vody
- 1 kostka droždí (42 gramů)
- 1 ½ čajové lžičky cukru
- 150 gramů hladké mouky
- ½ polévkové lžíce soli, plus 1 čajová lžička do vody na potření chleba
- 2 čajové lžičky kmínu, celého, plus 2 špetky do vody na potření chleba
- máslo cca 6 - 8 plátků
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 875 kJ / 208 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 330 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Celozrnné housky
2h
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50min
Tradiční chléb se semínky
1h 50min
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45 min
Rustikální chléb s olivami, fíky a ořechy
2h 20min
Houstičky s medvědím česnekem
48h
Rýnský tmavý chléb
1h 30min
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Žitný chléb
3h 50min
Špaldovo-mrkvový chléb
1h 40 min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Podmáslový chléb
4 godz. 35 min