Zařízení & příslušenství
Celozrnný horský chléb
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 30min.
20 plátků
Suroviny
-
200 gramů slunečnicových semínek plus 1 polévková lžíce do těsta
-
50 gramů sezamových semínek plus 1 polévková lžíce do těsta
-
150 gramů lněných semínek
-
250 gramů pšenice, celých zrn
-
450 gramů vody
-
1 kostka droždí (42 gramů)
-
1 ½ čajové lžičky cukru
-
150 gramů hladké mouky
-
½ polévkové lžíce soli plus 1 čajová lžička do vody na potření chleba
-
2 čajové lžičky kmínu, celého plus 2 špetky do vody na potření chleba
-
máslo cca 6 - 8 plátků
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 plátek
Sodík
330 mg
Protein
7 g
Kalorie
875 kJ /
208 kcal
Tuk
13 g
Vláknina
5 g
Nasycený tuk
2 g
Sacharidy
19 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Příběhy chutí I.
21 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Zamotaný cibulový chléb
35 min
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2 godz. 10 min
Univerzální chléb
45 min
Celozrnné housky
2 godz.
Jogurtové bulky se sezamem
1 godz. 30 min
Špaldovo-pohankový chléb
1 godz. 30 min
Tradiční chléb se semínky
1 godz. 50 min
Domácí chléb se zákysem
2 godz. 10 min
Žitný vícezrnný chléb
1 godz. 15 min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min
Chléb se semínky a cibulkou
1 godz. 50 min
Chléb
1 godz. 40 min