Zařízení & příslušenství
Celozrnný horský chléb
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 30min.
20 plátků
Suroviny
-
200 gramů slunečnicových semínek plus 1 polévková lžíce do těsta
-
50 gramů sezamových semínek plus 1 polévková lžíce do těsta
-
150 gramů lněných semínek
-
250 gramů pšenice, celých zrn
-
450 gramů vody
-
1 kostka droždí (42 gramů)
-
1 ½ čajové lžičky cukru
-
150 gramů hladké mouky
-
½ polévkové lžíce soli plus 1 čajová lžička do vody na potření chleba
-
2 čajové lžičky kmínu, celého plus 2 špetky do vody na potření chleba
-
máslo cca 6 - 8 plátků
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 plátek
Sodík
330 mg
Protein
7 g
Kalorie
875 kJ /
208 kcal
Tuk
13 g
Vláknina
5 g
Nasycený tuk
2 g
Sacharidy
19 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Příběhy chutí I.
21 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Celozrnný chléb se semínky (bez lepku)
4hod.
Žitný vícezrnný chléb
1hod. 15min.
Celozrnný chléb
3hod.
Bagety s vlašskými ořechy
1hod. 45min.
Celozrnné housky
2hod.
Celozrnné špaldové housky
35min.
Jogurtové bulky se sezamem
1hod. 30min.
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2hod. 10min.
Žitný chléb
3hod. 50min.
Domácí chléb se zákysem
2hod. 10min.
Špaldovo-pohankový chléb
1hod. 30min.
Tradiční chléb se semínky
1hod. 50min.