Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů slunečnicových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 50 gramů sezamových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 150 gramů lněných semínek
- 250 gramů pšenice, celých zrn
- 450 gramů vody
- 1 kostka droždí (42 gramů)
- 1 ½ čajové lžičky cukru
- 150 gramů hladké mouky
- ½ polévkové lžíce soli, plus 1 čajová lžička do vody na potření chleba
- 2 čajové lžičky kmínu, celého, plus 2 špetky do vody na potření chleba
- máslo cca 6 - 8 plátků
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 875 kJ / 208 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 330 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kváskový chléb
16h 30min
Žitný chléb
3h 50min
Chléb
1ч. 40 мин.
Tradiční chléb se semínky
1ч. 50 мин.
Pivní chléb
3h 40min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1h 45min
Podmáslový chléb
4 godz. 35 min
Turecký flatbread
2h 10min
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12hod.