Zařízení & příslušenství
Celozrnný horský chléb
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 30min.
20 plátků
Suroviny
-
200 gramů slunečnicových semínek plus 1 polévková lžíce do těsta
-
50 gramů sezamových semínek plus 1 polévková lžíce do těsta
-
150 gramů lněných semínek
-
250 gramů pšenice, celých zrn
-
450 gramů vody
-
1 kostka droždí (42 gramů)
-
1 ½ čajové lžičky cukru
-
150 gramů hladké mouky
-
½ polévkové lžíce soli plus 1 čajová lžička do vody na potření chleba
-
2 čajové lžičky kmínu, celého plus 2 špetky do vody na potření chleba
-
máslo cca 6 - 8 plátků
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 plátek
Sodík
330 mg
Protein
7 g
Kalorie
875 kJ /
208 kcal
Tuk
13 g
Vláknina
5 g
Nasycený tuk
2 g
Sacharidy
19 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Příběhy chutí I.
21 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Celozrnný chléb
3u.
Rýnský tmavý chléb
1u. 30min
Pivní tyčinky se semínky
30min
Rustikální chléb
2u.
Celozrnné špaldové housky
35min
Špaldovo-pohankový chléb
1u. 30min
Celozrnný chléb z páry
2u.
Žitný chléb
3u. 50min
Domácí chléb se zákysem
2u. 10min
Podmáslový chléb
4u. 35min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2u. 10min
Chléb
1u. 40min