Kompatibilní verze
Polévka z kořenové zeleniny a kuře s bramborami, mrkví a smetanovo-hořčičnou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polévka z kořenové zeleniny
- 90 gramů cibule, napůl
- 90 gramů celeru, na kousky
- 90 gramů kořenové petržele, na kousky
- 150 gramů mrkve, na kousky
- 160 gramů brambor, na kostičky
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 700 gramů vody
- 25 gramů másla
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
Kuře s bramborami, mrkví a smetanovo-hořčičnou omáčkou
- 250 gramů brambor, na kostky (3 x 3 cm)
- 250 gramů kuřecího masa, bez kostí a kůže, na kostičky (2 x 2 cm)
- 1 čajová lžička grilovacího koření
- 100 gramů mrkve, na tenká kolečka
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- ½ - 1 čajová lžička hořčice, plnotučné (dle chuti) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1306 kJ / 312 kcal
- Protein
- 15.45 g
- Sacharidy
- 32.38 g
- Tuk
- 13.48 g
- Vláknina
- 6.6 g
Alternativní recepty
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55min
Pomerančový nápoj
5min
Petrželový nápoj
5min
Kuřecí prsa s lehkým bramborovým salátem
45min
Krůtí špíz s rýží, zeleninovou omáčkou a kešu oříšky
2h 45 min
Kuřecí špízy s kmínovou rýží a teplým zeleninovým salátem
2h
Kuřecí plátky na středomořský způsob s bramborovo - květákovou kaší
1h 10min
Vepřová panenka s kyselým zelím a bramborovým pyré
1h 10min
Kuře s mrkví, paprikou a krémovou hořčicovou omáčkou
1h 10min
Krůtí špízy s rýží a zeleninovou omáčkou
2h 45 min
Kuřecí kousky s teplým bramborovým salátem
55min
Šunková pěna
5min