
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule napůl
- 15 gramů vepřového sádla
- 100 gramů klobásy na kolečka
- 200 gramů brambor typu A, na kostičky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1200 gramů vody
- 200 gramů kysaného zelí překrájeného
- 2 vejce rozšlehaná
- 150 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- 1 polévková lžíce sušené majoránky
- 1 polévková lžíce čerstvé petržele jen lístky, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 328.9 kcal / 1375.9 kJ
- Protein
- 9.5 g
- Tuk
- 26.3 g
- Sacharidy
- 15 g
- Vláknina
- 3.2 g
- Nasycený tuk
- 12.8 g
- Sodík
- 871.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pikantní fazolová polévka
11hod.
Brynzové halušky
55min
Boršč aneb červená polévka
1hod. 15min
Fazolový guláš s klobásou
11hod. 25min
Variace na vlašský salát
5min
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13hod. 30min
Chlebová polévka
25min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min
Kulajda
40min
Fazolová polévka s klobásou
35min
Zelňačka
25min
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
1hod.