Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 15 gramů vepřového sádla
- 100 gramů klobásy, na kolečka
- 200 gramů brambor, typu A, na kostičky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1200 gramů vody
- 200 gramů kysaného zelí, překrájeného
- 2 vejce, rozšlehaná
- 150 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- 1 polévková lžíce sušené majoránky
- 1 polévková lžíce čerstvé petržele, jen lístky, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1375.9 kJ / 328.9 kcal
- Protein
- 9.5 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 26.3 g
- Nasycený tuk
- 12.8 g
- Vláknina
- 3.2 g
- Sodík
- 871.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chléb se semínky a cibulkou
1 Std. 50 Min
Novoroční bigos
55 min
Drožďové knedlíčky
30 min
Frankfurtská polévka
30 min
Fazolová polévka s klobásou
35 min
Boršč aneb červená polévka
1 Std. 15 Min
Horní kuřecí stehna pečená na zelí
1h 10 min
Kulajda
40 min
Zelňačka
25 min
Pikantní fazolová polévka
11 Std.
Bramborová kari polévka
35 min
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
1 Std.