Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 15 gramů vepřového sádla
- 100 gramů klobásy, na kolečka
- 200 gramů brambor, typu A, na kostičky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1200 gramů vody
- 200 gramů kysaného zelí, překrájeného
- 2 vejce, rozšlehaná
- 150 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- 1 polévková lžíce sušené majoránky
- 1 polévková lžíce čerstvé petržele, jen lístky, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1375.9 kJ / 328.9 kcal
- Protein
- 9.5 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 26.3 g
- Nasycený tuk
- 12.8 g
- Vláknina
- 3.2 g
- Sodík
- 871.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kulajda
40 Min
Bramborový salát s vejci (s krytem mixovacích nožů 2v1)
45 Min
Brokolicový krém
30 Min
Bramborová kari polévka
35 Min
Pikantní fazolová polévka
11h
Zapečené krémové těstoviny s uzenou panenkou
1 Std.
Zelňačka
25 Min
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
1 Std.
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13 godz. 30 min
Citrónová babeta
1h 20min
Čočková polévka
1 Std. 35 Min
Boršč aneb červená polévka
1h 15min