Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů sýra parmazánu, na kousky
- 40 gramů šalotky, napůl
- 50 gramů olivového oleje, plus extra pro smažení
- 200 gramů mraženého zeleného hrášku, rozmrazeného
- 100 gramů suchého bílého vína
- 200 gramů rizoto rýže
-
450
gramů zeleninového vývaru
nebo 450 gramů vody s 1 kostkou zeleninového bujónu - 150 gramů pancetty, na plátky nebo na kostičky (1 cm)
-
30
gramů smetany, min. 30 % tuku
nebo 30 gramů másla - 2 - 3 špetky pepře, černého, mletého
- 5 - 10 lístků čerstvé máty, nasekané
- mořská sůl, dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2357 kJ / 563 kcal
- Protein
- 20.7 g
- Sacharidy
- 44.1 g
- Tuk
- 33.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s kari a mrkví
30min
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min
Špenátové rizoto
30min
Rizoto s dýní a taleggiem
45min
Rizoto s parmazánem
30min
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
30min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1h 15 min
Houbové rizoto s mascarpone
30min
Těstovinový salát se sušenými rajčaty
1h 40min
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1h
Rizoto s krémovou rukolou
40min