Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů bílých fazolí, mohou být i červené, délka cca 1-1,5 cm
- 2150 gramů vody
- 120 gramů cibule, napůl
- 30 gramů vepřového sádla
- 150 gramů kostiček slaniny
- 150 gramů klobásy, na kousky
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 200 gramů brambor, na kostičky
- 1 kus hovězího bujónu
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 15 gramů hladké mouky, na zahuštění
- 1 polévková lžíce pažitky, na zdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Protein
- 22.6 g
- Sacharidy
- 36.1 g
- Tuk
- 20.8 g
- Vláknina
- 10.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fazole ve smetanové omáčce, podávané v chlebu
10 Std. 50 Min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1h 20 min
Bramborový guláš
1h 10min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 min
Čočkový guláš se slaninou a chorizem
2h 50min
Novoroční bramborový guláš
1h 5min
Čočková polévka
1h 35min
Fazolková polévka
35 Min
Pikantní fazolová polévka
11 Std.
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Hrstková polévka
10h 40min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h