Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů žampiónů
- 700 gramů vody
- 200 gramů mléka
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 50 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů zakysané smetany
- 4 snítky čerstvé petržele, pouze listy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 412 kJ / 98 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 14.5 g
- Tuk
- 3.38 g
- Vláknina
- 1.4 g
Alternativní recepty
Krémová květáková polévka
30 Min
Žampiónová krémová polévka
20 min
Hermelínová polévka se žampiónovou směsí
30 Min
Rybí kuličky v křenové omáčce
45 Min
Cuketová polévka se žampióny
30 Min
Žampiónová omáčka s Nivou
20 min
Chlebová polévka
25 Min
Drožďová polévka s pórkem
40 min
Houbovo-smetanová omáčka
30 Min
Kulajda
40 min
Květáková polévka s krutony
30 Min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 Min