Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů sýru, niva
- 50 gramů cibule, napůl
- 10 gramů oleje
- 150 gramů žampiónů, čerstvých, nebo sterilovaných
- 200 gramů vody
- 1 kostka masového bujónu, (pro 0,5 l vody)
- ¼ čajové lžičky polévkové dochucovací směsi
- 1 špetka bílého pepře, mletého
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 100 gramů smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Protein
- 6.2 g
- Sacharidy
- 4.2 g
- Tuk
- 11.4 g
- Vláknina
- 1.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 Min
Žampiónová krémová polévka
20 Min
Hermelínová polévka se žampiónovou směsí
30 Min
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1óra 50p
Hříbkové ragú s houskovými noky
1 Std.
Plněné žampióny
1h 5min
Lišková polévka
1 Std. 40 Min
Houbovo-smetanová omáčka
30 Min
Polévka zelená cuketová
30 Min
Těstoviny penne s houbami
35 min
Koprová polévka
20 Min
Kulajda
40 Min