Španělské ptáčky s knedlíkem
TM5 TM6

Španělské ptáčky s knedlíkem

4.6 (16 hodnocení)

Suroviny

Španělské ptáčky

  • 4 plátky hovězího masa, kýta nebo roštěnec (každý plátek 150 gramů)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička pepře, černého, mletého
  • 4 čajové lžičky hořčice, plnotučné
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 párky, napůl
  • 2 vejce, uvařené natvrdo
  • 2 kyselé okurky
  • 1 cibule, na čtvrtky

Knedlíky

  • ½ kostky čerstvého droždí
  • 150 gramů mléka
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 vejce
  • 320 gramů polohrubé mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 rohlík
  • 1 polévková lžíce oleje, na vymazání Varoma mísy

Omáčka

  • 300 gramů cibule, napůl
  • 2 polévkové lžíce vepřového sádla
  • 3 plátky slaniny, na malé kousky
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 600 gramů vody
  • 2 vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, masové
  • 3 polévkové lžíce hořčice, plnotučné
  • 100 gramů láku z okurek

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
3624 kJ / 865 kcal
Protein
55.65 g
Sacharidy
81.4 g
Tuk
34.25 g
Vláknina
2.6 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 2 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30dennímu zkušebnímu období a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty