Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Španělské ptáčky
- 4 plátky hovězího masa bez kosti, kýta nebo roštěnec (každý plátek 150 gramů)
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře, černého, mletého
- 4 čajové lžičky hořčice, plnotučné
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 párky nebo klobásy, napůl
- 2 vejce, uvařené natvrdo
- 2 kyselé okurky
- 1 cibule, na čtvrtky
Knedlíky
- ½ kostky čerstvého droždí
- 150 gramů mléka
- 1 čajovou lžičku cukru
- 1 vejce
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 rohlík, na kostičky
- 1 polévková lžíce oleje, na vymazání Varoma mísy
Omáčka
- 300 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- 3 plátky slaniny, na malé kousky
- 1 polévkovou lžíci hladké mouky
- 600 gramů vody
-
2
vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, masové
nebo 2 kostky masového bujónu - 3 polévkové lžíce hořčice, plnotučné
- 100 gramů láku z okurek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3624 kJ / 865 kcal
- Protein
- 55.7 g
- Sacharidy
- 81.4 g
- Tuk
- 34.3 g
- Vláknina
- 2.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Katův šleh
35 min
Gulášová polévka
1 Std. 5 Min
Boloňské špagety
30min
Bramborové knedlíky
1 godz. 50 min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1h 30min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1 Std. 10 Min
Roštěnky s bramborami
1h 20min
Kuře na paprice s těstovinami
45 min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1 godz.
Sekaná s bramborami
1 godz.
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min