Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů rýže basmati
- 30 gramů olivového oleje
- 400 gramů kuřecích prsou, na kostičky (3 x 3 cm)
- 1 polévková lžíce kari
- 1 špetka červené papriky, sladké
- 1 chilli paprička, čerstvá, malá, bez jader
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- ½ čajové lžičky soli, plus extra pro osolení rýže
- 1 čajová lžička škrobu
- 130 gramů vody, plus extra pro vaření rýže
- 300 gramů žampiónů, na plátky
- 50 gramů kokosového mléka
- 20 gramů sójové omáčky
- ½ čajové lžičky kurkumy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1644 kJ / 394 kcal
- Protein
- 31 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55min
Kuřecí kousky s paprikami a rýží
1h
Zámecké rizoto
35min
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45min
Kotleta s hříbky a rýží
55min
Dušené kuřecí paličky v bylinkovém másle s bramborami
55min
Kořeněná pečená kuřecí stehna s pomerančem a rýží basmati s rozinkami
1h
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min
Salsa verde kuskus s kuřecími řízečky
55min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h