Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů vody
- 130 gramů mrkve, na kousky
- 60 gramů celeru, bulvy, na kousky
-
25
gramů petrželové natě
nebo 25 gramů celerových listů -
1
kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička kuřecí dochucovací pasty - 600 gramů filetů z kuřecích prsou, nakrájených na nudličky (5 x 2 cm)
- ½ čajové lžičky soli, dle chuti
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého, dle chuti
- 150 gramů žampiónů, na plátky
- 30 gramů hladké mouky
- 100 gramů smetany
- 1 čajová lžička worcesterové omáčky (volitelně)
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 30 gramů másla, na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1432 kJ / 342.4 kcal
- Protein
- 39.2 g
- Sacharidy
- 9.7 g
- Tuk
- 15.7 g
- Vláknina
- 2.7 g
Alternativní recepty
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35 Min
Kuřecí frikasé se zeleninovou směsí
45 Min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50 Min
Kotleta s hříbky a rýží
55min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 Min
Drůbeží guláš s knedlíkem
40 Min
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30 Min
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1h 15min
Krůtí plátky na houbách
50 Min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45 Min
Kuře v krémové hořčičné omáčce
40 Min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1 Std.