
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů vody
- 130 gramů mrkve na kousky
- 60 gramů celeru, bulvy na kousky
-
25
gramů petrželové natě
nebo 25 gramů celerových listů -
1
kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička kuřecí dochucovací pasty - 600 gramů filetů z kuřecích prsou nakrájených na nudličky (5 x 2 cm)
- ½ čajové lžičky soli dle chuti
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého dle chuti
- 150 gramů žampiónů na plátky
- 30 gramů hladké mouky
- 100 gramů smetany
- 1 čajová lžička worcesterové omáčky (volitelně)
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 30 gramů másla na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 342.4 kcal / 1432 kJ
- Protein
- 39.2 g
- Tuk
- 15.7 g
- Sacharidy
- 9.7 g
- Vláknina
- 2.7 g
Alternativní recepty
Vepřová pečeně s omáčkou ze sušených švestek
40min
Vepřové maso s houbami na víně
1hod. 50min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Teplý kuřecí salát se sýrem
25min
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1hod. 50min
Kuřecí frikasé se zeleninovou směsí
45min
Krůta na pomerančích s bramborami a kedlubnami
40min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45min
Vepřenky
25min
Masové kuličky ve španělské omáčce
30min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1hod.