Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Protein
- 28.5 g
- Sacharidy
- 27.3 g
- Tuk
- 26.8 g
- Nasycený tuk
- 9.3 g
- Vláknina
- 6.7 g
- Sodík
- 807.6 mg
Alternativní recepty
Chicken and port pâté
1h 30 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30 min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Parmesan gelato
4h 30 min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 Min
Cheese soufflés
30 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min