Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Protein
- 28.5 g
- Sacharidy
- 27.3 g
- Tuk
- 26.8 g
- Nasycený tuk
- 9.3 g
- Vláknina
- 6.7 g
- Sodík
- 807.6 mg
Alternativní recepty
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Mini mojito cheesecakes (Nico Moretti)
24 Std. 25 Min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Oysters with lime granita
5 Min
Turkey breast roulade with apple and sage stuffing
1 Std. 10 Min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
20 min
Anise-cured salmon
14h 10min
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Pork and chicken terrine
3 godz. 20 min
Baked salmon cheesecake
26h 35min
Ricotta gnocchi
2 Std.