Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Protein
- 28.5 g
- Sacharidy
- 27.3 g
- Tuk
- 26.8 g
- Nasycený tuk
- 9.3 g
- Vláknina
- 6.7 g
- Sodík
- 807.6 mg
Alternativní recepty
Prawn and saffron risotto
30 Min
Cherry clafoutis
1 Std. 5 Min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 Min
Oysters with lime granita
5 Min
Cranberry sauce
30 Min
Hearty seafood chowder
1 Std.
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Ricotta fruit tart
1u. 30min
Poached salmon and beetroot blinis
45 Min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20min