Zařízení & příslušenství
Lamb tikka with spicy eggplant
Příprava 20min.
Celkový 40min.
4 portions
Suroviny
Lamb tikka
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
natural yoghurt200 g
-
paprika1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt1 tsp
-
lamb rump steak trimmed (approx. 2 cm thickness)600 g
Spicy eggplant
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chilli trimmed1
-
brown onion cut into eighths, segments separated150 g
-
olive oil50 g
-
mustard seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
eggplant trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)300 - 350 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
salt1 tsp
-
Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into slices½
-
natural yoghurt to serve
-
fresh mint leaves, for garnishing
-
roti warmed, to serve (optional)4
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 portion
Sodík
1401 mg
Protein
43.4 g
Kalorie
2281.5 kJ /
543.3 kcal
Tuk
25.5 g
Vláknina
9.3 g
Nasycený tuk
5.8 g
Sacharidy
30.2 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Meals in a Flash
91 recepty/-ů
Austrálie a Nový Zéland
Austrálie a Nový Zéland
Mohlo by se vám také líbit...
Lamb korma
4hod.
Beef rendang
1hod. 55min.
Sri Lankan red beef curry
1hod. 40min.
Thai red curry paste
15min.
Beef and potato massaman curry
2hod. 10min.
Beef madras
1hod. 30min.
Kuruma iraichchi with coconut roti
1hod. 40min.
Prawn and chicken laksa
40min.
Coconut fish curry
1hod. 10min.
Thai red pork curry
35min.
Thai green chicken curry
30min.
Thai red chicken curry
30min.