Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lamb tikka
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 200 g natural yoghurt
- 1 tsp paprika
- 2 tsp garam masala
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 600 g lamb rump steak, trimmed
Spicy eggplant
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed
- 150 g brown onion, cut into eighths, segments separated
- 50 g olive oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp ground coriander
- 300 - 350 g eggplant, trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp salt
- ½ Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into slices
- natural yoghurt, to serve
- fresh mint leaves, for garnishing
- 4 roti, warmed, to serve (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2281.5 kJ / 543.3 kcal
- Protein
- 43.4 g
- Sacharidy
- 30.2 g
- Tuk
- 25.5 g
- Nasycený tuk
- 5.8 g
- Vláknina
- 9.3 g
- Sodík
- 1401 mg
Alternativní recepty
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Bhuna gosht
1h 20 phút
Lamb korma
4 Std.
Coconut lamb curry
2 Std.
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Rogan josh
1h 35min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Lamb saag
1h 30min