Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 260 g water
- 20 g ghee (see Tips)
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Filling
- 100 g red onion, cut into quarters
- 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed
- 5 sprigs fresh coriander, leaves and stalks
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 tbsp lemon juice
- 1 ½ tsp salt
- 300 g lamb mince
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 ¼ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
Assembly
- plain flour, for dusting
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 768.3 kJ / 182.9 kcal
- Protein
- 5.2 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 10.8 g
- Nasycený tuk
- 1.7 g
- Vláknina
- 1.6 g
- Sodík
- 212.1 mg
Alternativní recepty
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Naan bread
2h 40min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Lamb dhansak
25 Std. 45 Min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Bombay aloo
40min
Aloo tikki
55 min
Chicken korma
45min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min