Zařízení & příslušenství
Samosas
Příprava 1hod.
Celkový 1hod. 35min.
24 portions
Suroviny
Pastry
-
water260 g
-
ghee (see Tips)20 g
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
salt½ tsp
Filling
-
red onion cut into quarters100 g
-
fresh long green chillies trimmed2 - 3
-
fresh coriander leaves and stalks5 sprigs
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
lemon juice2 tbsp
-
salt1 ½ tsp
-
lamb mince300 g
-
ground black pepper1 tsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
ground coriander1 ¼ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste (see Tips)3 tsp
-
garam masala (see Tips)1 tbsp
Assembly
-
plain flour for dusting
-
vegetable oil for frying1250 g
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 portion
Sodík
212.1 mg
Protein
5.2 g
Kalorie
768.3 kJ /
182.9 kcal
Tuk
10.8 g
Vláknina
1.6 g
Nasycený tuk
1.7 g
Sacharidy
16 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Flavours of India
98 recepty/-ů
Austrálie a Nový Zéland
Austrálie a Nový Zéland
Mohlo by se vám také líbit...
Naan bread
2 Std. 40 Min
Everyday Indian curry paste
30 Min
Aloo tikki
55 Min
Onion bhaji
45 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Samosa with fresh tomato chutney
2 Std.
Gulab jamuns
2 Std. 50 Min
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 Min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Rava payasam
50 Min
Cucumber and mint raita
30 Min
Amritsari dal
26 Std.