Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
TM6 TM5 TM31

Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet

4.9 (10 hodnocení)

Suroviny

Raspberry jelly

  • 3 gelatine leaves
  • ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
  • 200 g frozen raspberries
  • 200 g rosé wine
  • 100 g caster sugar
  • 16 fresh raspberries

Lemon cream

  • 2 gelatine leaves
  • ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
  • 125 g caster sugar
  • 400 g pouring (whipping) cream
  • 2 lemons, zested and juiced

Blueberry sorbet

  • 60 g raw sugar
  • 300 g frozen blueberries
  • 2 tsp lemon juice
  • 20 g glucose syrup

Shortbread biscuits

  • 115 g unsalted butter, softened, cut into pieces
  • 60 g icing sugar
  • 155 g plain flour
  • 60 g cornflour

Meringue

  • 90 g caster sugar
  • 2 egg whites
  • 1 pinch cream of tartar
  • fresh raspberries, to serve

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
3511.6 kJ / 836.1 kcal
Protein
7.9 g
Sacharidy
112.5 g
Tuk
40.3 g
Nasycený tuk
26 g
Vláknina
5.2 g
Sodík
53.9 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty