Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Primo impasto
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti) + q.b. per infarinare
- 50 g di zucchero semolato
- 120 g di uova (di cui 60 grammi congelate, vedere consigli)
- 40 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 10 g di lievito di birra fresco
Secondo impasto
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 35 g di zucchero semolato
- 5 g di sale
- 135 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 90 g di uova (di cui 45 grammi congelate, vedere consigli)
- 20 g di burro
Termine della preparazione
-
olio di oliva per friggere
nebo strutto per friggere - zucchero a velo q.b.
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciambella al limone
2 Std.
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Ciambella classica
55min
Ciambelline alla ricotta
30 min
Ciambella spezzina al limone
40 Min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55min
Torta al limone cotta a vapore
2h 20 min
Taralli morbidi allo yogurt
4h 25min
Ciambellone ai cereali
1 Std.
Taralli dolci al profumo esotico
1 Std. 30 Min
Ciambella farcita allo yogurt
2 Std.
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.