Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Primo impasto
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti) + q.b. per infarinare
- 50 g di zucchero semolato
- 120 g di uova (di cui 60 grammi congelate, vedere consigli)
- 40 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 10 g di lievito di birra fresco
Secondo impasto
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 35 g di zucchero semolato
- 5 g di sale
- 135 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 90 g di uova (di cui 45 grammi congelate, vedere consigli)
- 20 g di burro
Termine della preparazione
-
olio di oliva per friggere
nebo strutto per friggere - zucchero a velo q.b.
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciambella classica
55min
Ciambella spezzina al limone
40min
Ciambellone con crema all'arancia
55min
Ciambellone ai cereali
1h
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Ciambella al limone
2 Std.
Torta di semola all'acqua di rose (Namoura)
1h
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Castagnole ripiene
14h
Castagnole
1 Std. 20 Min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Crema al limone
10 Std. 20 Min