Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Jahodová omáčka
- 600 gramů jahod, napůl
- 160 gramů cukru krupice
- 2 citróny, pouze vymačkaná štáva
Smetanový krém s mátou
- 1 citrón, nejlépe bio, pouze kůra bez bílé části
- 800 gramů plnotučného mléka
- 8 lístků máty, čerstvé, omyté a osušené
- 120 gramů cukru krupice
- 3 vejce
- 1 žloutek
- 60 gramů hladké mouky
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku vychlazené
Dokončení
- 8 - 10 cukrářských piškotů
- 16 lístků máty čerstvé
- 8 jahod
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Protein
- 9.7 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 1.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Trifle se sektem a omáčkou z jahod a malin
3h 40min
Rýžová zmrzlina s mandlovým likérem a jahodami
Žádné hodnocení
Jahodové želé s mousse z bílé čokolády
1h 45min
Jogurtový cheesecake
8 godz.
Affogato se zmrzlinou z pečených banánů
10hod. 55min
Vajíčkový salát v křupavých velikonočních mističkách
1h
Tiramisu s rybízem, jahodami a marshmallow
5h 30 min
Kořenicí směs čína
5min
Puding z čerstvých jahod
2h 15 min
Ledová káva s whisky creamem
Žádné hodnocení
Čokoládovo-oříškový krém se sušenkami
15min
Jahodový koktejl z bufetu Koruna
5min