Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, nieobranych, pokrojonych w 2 mm plastry
- 30 g masła
- 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g ryżu do risotto
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 700 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 200 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 1 łyżka tymianku, świeżego, tylko liście
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2496 kJ / 596 kcal
- Protein
- 15.3 g
- Sacharidy
- 66.4 g
- Tuk
- 30 g
- Vláknina
- 4.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Risotto z parmezanem
30 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min