Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oleju kokosowego
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 160 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g ryżu do risotto, np. Arborio
- 100 g białego wina, wytrawnego, wegańskiego
- 120 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski
- 240 - 250 g mleka kokosowego
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g płatków drożdżowych, plus dodatkowa ilość do podania
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2243.5 kJ / 536 kcal
- Protein
- 9.5 g
- Sacharidy
- 57.8 g
- Tuk
- 29.3 g
- Nasycený tuk
- 21.5 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 384.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Risotto z kurkami
35min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 Std. 20 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min