Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 100 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 250 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 2 Eigelb
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 50 g Speisestärke
- 2 EL Wasser, eiskalt
Füllung und Verzierung
- 200 g Feigen, getrocknet, in groben Stücken
- 100 g Rotwein
- 50 g Orangensaft
- 40 g brauner Zucker
- 1 TL Lebkuchengewürz
- 3 EL Puderzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 283 kJ / 67 kcal
- Protein
- 0 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Walnuss-Makronen-Stäbchen
3hod.
Zitronenküsse
1 Std. 50 Min
Vanille-Husarenkrapfen
5 Std.
Zitronenschnecken
4 Std. 30 Min
Husarenkrapfen mit weißer Schoko-Ganache
1h
Gewürz-Florentiner
1h 30min
Schoko-Hütchen mit Marzipan
4 Std. 30 Min
Espresso-Sterne
4h
Spekulatius-Knusperle
1h
Walnussgebäck
4h
Linzer Plätzchen
4h
Pflaumenstreifen
3hod.