Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mohn
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Speisestärke
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 3 Eigelb (Kl. M)
Streusel
- 1 TL Anis
- 180 g Rohrzucker, hell
- 250 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 225 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 2000 g Sauerkirschen (ersatzweise TK-Sauerkirschen, aufgetaut und gut abgetropft)
Sabayon
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Rohrohrzucker, hell
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 125 g Weißbier, klar
- 50 g Apfelsaft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1992 kJ / 475 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 26 g
Alternativní recepty
Aprikosen-Bienenstich
5 godz.
Apfel-Wein-Tarte
3j
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 godz.
Apfel-Keks-Charlotte
6 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Marokkanischer Gugelhupf
1u. 35min
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
45min
Zwetschgen-Donauwelle
2 godz. 30 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2h 20min