Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 gramů cibule, napůl
- 30 gramů řepkového oleje
- 70 gramů slaniny, na kostičky (2 cm)
- 400 gramů zvěřinových kostek, na guláš např. z jelena nebo z divočáka
- 100 gramů mrkve, na kolečka
- 100 gramů celeru, bulvy, na malé kousky
- 70 gramů pórku, na kolečka
- 350 gramů brambor, na kostičky
- 50 gramů rajčatového protlaku
- 400 gramů vody
-
2
kostky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty - 1 polévková lžíce citrónové kůry
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- ½ čajové lžičky kmínu, celého
- 1 čajová lžička čerstvé majoránky
- 1 čajová lžička papriky, mleté
- 150 gramů zelené papriky, na proužky
- 150 gramů červené papriky, na proužky
- kajenský pepř, mletý, dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1485 kJ / 354 kcal
- Protein
- 28 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 6.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí na pivu
1h 45min
Guláš palermo s gnocchi
1 godz. 25 min
Guláš se středozemní zeleninou
1h 30min
Vepřové kousky na zázvoru
25 Min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2h 45 min
Makovec
1 Std. 10 Min
Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
2h 30 min.
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40 Min
Pivní maso se šťouchanými bramborami
1 Std.
Mleté hovězí maso s paprikou a bramborami
55 dk
Klasický maďarský guláš
1h 45min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min