Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 gramů cibule, napůl
- 30 gramů řepkového oleje
- 70 gramů slaniny, na kostičky (2 cm)
- 400 gramů zvěřinových kostek, na guláš např. z jelena nebo z divočáka
- 100 gramů mrkve, na kolečka
- 100 gramů celeru, bulvy, na malé kousky
- 70 gramů pórku, na kolečka
- 350 gramů brambor, na kostičky
- 50 gramů rajčatového protlaku
- 400 gramů vody
-
2
kostky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty - 1 polévková lžíce citrónové kůry
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- ½ čajové lžičky kmínu, celého
- 1 čajová lžička čerstvé majoránky
- 1 čajová lžička papriky, mleté
- 150 gramů zelené papriky, na proužky
- 150 gramů červené papriky, na proužky
- kajenský pepř, mletý, dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1485 kJ / 354 kcal
- Protein
- 28 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 6.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marocké jehněcí kuličky s plackami batbout
Žádné hodnocení
Guláš palermo s gnocchi
1 Std. 25 Min
Hovězí na pivu
1h 45 min
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40 min
Hrášková kaše
13min
Guláš se středozemní zeleninou
1h 30 min
Vepřové maso s houbami na víně
1h 50min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1h 35min
Dršťková polévka
1 Std.
Klasický maďarský guláš
1h 45 min
Roštěnky s bramborami
1 Std. 20 Min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30 min